Klaudia Dudziak
Ukończone przeze mnie studia inżynierskie na kierunku Technologia Żywności UR w Krakowie pozwalają mi spojrzeć na żywność znacznie szerzej, nie tylko oczami konsumenta, ale i producenta, dzięki czemu mogę podpowiedzieć moim podopiecznym jak wybrać zdrowszy produkt dla siebie.
Studia magisterskie Żywienie Człowieka z Dietetyką ukończyłam na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie, z myślą o tym jak ważna jest odpowiednia dieta w naszym codziennym życiu i jak równie ważna jest psychika pod kątem odżywiania.
Ciągłe samodoskonalenie to klucz do sukcesu, dlatego nieustannie poszerzam swoją wiedzę zarówno z zakresu żywienia i dietetyki jak i moich pasji; do których należą m.in. fitofarmakologia, mykologia i psychologia.
Dobrze zbilansowana dieta, oprócz odpowiedniej podaży składników pokarmowych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, zapewnia dobre samopoczucie i przede wszystkim zdrowie. Dlatego tak ważna jest reedukacja żywieniowa, abyśmy wiedzieli "co jeść", "jak zjeść" i "kiedy jeść" otoczeni przez coraz większą ilością produktów spożywczych.
Właściwe odżywianie będzie medycyną jutra. - L. Pauling