Truskawkowa pianka
Przygotowanie:
Zmieszać żelatynę z wodą. Zagrzać w rondlu aż do całkowitego rozpuszczenia. Zestawić z ognia, dodać powoli mus truskawkowy i miód. Odstawić do ostygnięcia. Dodać jogurt i wszystko wymieszać mikserem, aby masa była puszysta. Następnie przelać do małych salaterek i udekorować truskawkami.
Zdaniem dietetyka
Kamila Lipiec
dietetyk Naturhouse, autorka przepisu na truskawkową piankę
Ten deser jest zdrową i pożywną słodką przekąską, którą można śmiało podać gościom na spotkaniu towarzyskim. Polecam przygotować to danie z żelatyną. Pianka wtedy będzie mniej kaloryczna i zdrowsza, ponieważ gotowe galaretki zawierają spore ilości cukru, barwników i aromatów.
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ