« Przejdź do strony głównej


ZIELONA KAWA NA CIEPŁO

POTRZEBUJESZ:

1 saszetkę APINAT CAFE VERDE
200 ml mleka
2 zmielone orzechy włoskie
szczypta cynamon i kardamonu

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


Podgrzej mleko, dodaj saszetkę APINAT CAFE VERDE, wymieszaj. W  moździerzu pokruszyć orzechy włoskie, dodaj do mleka, udekoruj cynamonem i kardamonem.



ZIELONA KAWA NA ZIMNO

POTRZEBUJESZ:

Kawa:
2 saszetki Apinat Cafe verde
150 ml ciepłej wody
150 ml zimnego mleka 1,5%
10 kropli słodzika Pecva
kostki lodu

Lody:
1 saszetka koktajlu waniliowego Slimbel
150 ml mleka 1,5%


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wysoką szklankę (lub dwie mniejsze) schłodzić w lodówce. Koktajl Slimbel rozpuścić w ciepłym mleku, po schłodzeniu zmiksować i włożyć do zamrażalnika. Po około pół godziny ponownie zmiksować. Przyrządzić kawę – zalać ciepłą wodą, dodać słodzik, ostudzić. Zmiksować schłodzone mleko i kawę, dodać kostki lodu. Przelać do wysokiej szklanki (lub dwóch mniejszych), dodać lody. Smacznego!

Preparat APINAT CAFE VERDE oprócz ekstraktu z zielonej kawy zawiera także chrom. Połączenie to z jednej strony przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej, z drugiej natomiast pomaga zahamować apetyt na słodycze poprzez regulowanie poziomu glukozy we krwi. Z kolei obecność witamin z grupy B w APINAT CAFE VERDE pobudza metabolizm i wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego.

Apinat Cafe Verde dostępny w Centrach Dietetycznych Naturhouse. Znajdź placówkę >>