Grillowany dorsz
Składniki
- 2-3 garście orzechów włoskich
- pieprz Cayenne, sól
- białko jaja
- jabłko
- cynamon
- 1 łyżka soku z cytryny
Przygotowanie
Filet z dorsza oczyścić, otoczyć w białku jaja i zbendowanych orzechach włoskich z solą i pieprzem. Dorsza grillować ok. 5 minut. Przygotować mus: zblendować na gładką masę 3/4 jabłka, odrobinę cynamonu i sok z cytryny. Dodać 1/4 jabłka pokrojoną w drobną kostkę. Musem polać przygotowanego dorsza. Smacznego!
Dorsz jest rybą chudą, a więc bez obaw można sięgać po niego na diecie. Dodatek kalorycznych, ale niezwykle zdrowych orzechów włoskich wzbogaci nie tylko smak dania, ale i jego wartość odżywczą.
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ