Pasty do kanapek
Pasta z czarnych oliwek
Składniki:
- puszka czarnych oliwek
- zielona część cebuli dymki
- 1-2 ząbki czosnku
- 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- szczypta chilli
- pieprz i sól
Przygotowanie:
Oliwki odsączyć z wody, umieścić w blenderze, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szczypior, jogurt oraz przyprawy. Zblendować na gładką masę.
Pasta jajeczna z tuńczykiem
Składniki:
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym
- szczypiorek
- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- pieprz i sól do smaku
Przygotowanie:
Jajka drobno pokroić, dodać tuńczyka, posiekany szczypiorek, jogurt. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Pasta z białej fasoli i sardynek
Składniki:
- 1 puszka białej fasoli
- 1 puszka sardynek w oleju
- 2 ząbki czosnku
- łyżka jogurtu greckiego
- łyżka soku z cytryny
- pół łyżeczki suszonego tymianku
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
Fasolę odsączyć i wypłukać, umieścić w blenderze, dodać sardynki razem z olejem, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe składniki. Zblendować na gładka pastę .
Grzanki Fibroki oraz ciastka Peipakoa Bambou można podawać również z innymi dodatkami: warzywami; serkiem naturalnym i konfiturą KILUVA lub owocami; łososiem, koperkiem i zielonym ogórkiem; serkiem białym homogenizowanym, miodem.
Kanapki nie muszą być nudne!
Zmień swoje życie raz na zawsze!
UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ