bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Lekkie lody dla ochłody

13 listopada 2018

Przygotowanie

Sorbet grejpfrutowy

Składniki:

  • 3 grejpfruty
  • 1/2 sklanki soku grejpfrutowego
  • 10g żelatyny
  • 2 granaty

 Przygotowanie:

Grejpfruty obrać ze skórki i błon, aby został sam miąższ. Do rondla wlać pół szklanki soku i wsypać żelatynę. Całość podgrzewać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści, ciągle mieszając. Po zagotowaniu zdjąć z ognia i dodac pozostałą część soku i grejpfruta pokrojonego na drobne kawałki. Całość zostawić do ostygnięcia i zamrozić. Wyjać z zamrażarki, podzielić na porcje i zmiksować, aż powstanie jednolita puszysta masa. Przełożyć ją do naczyń i ponownie zamrozić. Granaty przekroić na pół i delikatnie wydrążyć nasiona. Pucharki wypełnić miąższem, przełożyć do nich sorbet.


 

Sorbet gruszkowy

Składniki:

  • 2 gruszki
  • sok z 1 cytryny lub pomarańczy
  • 1 saszetka LEVANAT TRANSIT*
  • szczypta cynamonu

 Przygotowanie:

Gruszki umyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Włożyć je do głębokiego naczynia, wlać sok z cytryny lub pomarańczy, wsypać zawartość saszetki LEVANAT TRANSIT oraz szczyptę cynamonu. Wszystko dokładnie wymieszać i wstawić do zamrażalnika. Po około 2 godzinach wyjąć sorbet i dokładnie zmiksować.

 


 

Lekkie lody twarogowe

 Składniki:

  • 250 g chudego twarogu
  • 3 żółtka
  • laska wanilii
  • 500 ml jogurtu naturalnego
  • 2-3 saszetki APINAT CACAO*
  • 1 łyżeczka słodzika PECVA*

 Przygotowanie:

Ser zmielić 2-3 razy. Wanilię dodać do żółtek i utrzeć ze słodzikiem, na gładka puszystą masę. Na przemian dodawać ser z jogurtem cały czas miksując. Na końcu dodać 2-3 saszetki Apinat cacao, delikatnie wymieszać. Całą masę schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny następnie schłodzoną masę ponownie zmiksować i włożyć do zamrażalki na 15-20 minut, wyjąć i ponownie zmiksować. Czynność tą powtórzyć jeszcze 1-2 razy. Lody można udekorować świeżymi owocami.

Autor artykułu

Naturhouse

Polecamy

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.