bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Gulasz wołowy

13 listopada 2018

Zdrowo, smacznie i do syta.

Składniki:

  • łyżka oliwy
  • 300g pieczarek
  • 3 średnie cebule
  • 2 czerwone papryki
  • 500g wołowiny
  • 3 ząbki czosnku
  • ¾ szklanki wywaru z kostki warzywnej KILUVA
  • 2 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • papryka słodka
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w pióra, a paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Wołowinę pokroić w cienkie, nieduże paski. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą i ułożyć na dnie kolejno, pieczarki, cebulę, paprykę i wołowinę. Całość oprószyć solą, pieprzem, słodką papryką, zalać wywarem warzywnym, dodać liść laurowy i ziele angielskie oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przykryć naczynie od góry i piec w piekarniku około 1,5h w temperaturze 200°C.

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.