bmi ppm

Tak Nie

bmippm

Oblicz wskaźnik
masy ciała( BMI )podstawowej przemiany materii ( PPM )

Wiek
Waga
kg
Wzrost
cm
175 176 178 179 180 181 182 183 184 185 186

Test nawyków

  • Czy zjadasz 5 posiłków dziennie?
  • Czy uważasz, że Twoje posiłki są zdrowe i lekkostrawne?
  • Czy wypijasz przynajmniej 1,5 litra wody mineralnej dziennie?

Wynik Twojego Testu

20.41

  • niedowaga
  • waga prawidłowa
  • nadwaga
  • otyłość

Formularz kontaktowy

Wybrane Centrum Naturhouse skontaktuje się z Tobą

  • Twoja wiadomość została wysłana pomyślnie.

Chłodniki idealne na letnie upały

13 listopada 2018

Rozpoczął się sezon letnich upałów. Gdy jest gorąco, ostatnią rzeczą, o jakiej marzymy jest stanie nad rozgrzanymi palnikami kuchenki. Prezentujemy więc propozycje chłodników, które są szybkie w przygotowaniu, pyszne i orzeźwiające - w sam raz na ciepłe dni.

 

Chłodnik tarator

Składniki:

  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 4-5 ogórków gruntowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 5 łyżek orzechów włoskich
  • 1 pęczek koperku
  • sól morska, pieprz do smaku


Przygotowanie:

Ogórki umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Do większej miski przełożyć jogurt naturalny, dodać starte ogórki, przeciśnięty przez praskę czosnek,  drobno posiekany koperek i oliwę z oliwek. Dodać zimnej wody, jeśli chłodnik jest zbyt gęsty. Doprawić solą morską i pieprzem. Orzechy włoskie podsmażyć lekko na suchej patelni, rozdrobnić, dodać do chłodnika. Przed podaniem skropić zupę oliwą z oliwek i ozdobić koperkiem.


 

Chłodnik z botwinką

Składniki:

  • 2 młode czerwone buraki
  • 2 jajka
  • 2 ogórki
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • ½ pęczka posiekanego szczypiorku
  • 1-2 łyżki posiekanego koperku
  • 1½ l maślanki naturalnej
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • szczypta cukru


Przygotowanie:

Buraki dokładnie umyć (nie obierać) i ugotować. Jajka ugotować na twardo i drobno pokroić. Ogórki, rzodkiewki i buraki zetrzeć na tarce, wymieszać z maślanką i jogurtem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Schłodzić. Przed podaniem dodać jajko, posypać szczypiorkiem i koperkiem.


 

Chłodnik ziołowy z grzankami

Składniki:

  • ½ pęczka natki pietruszki
  • ½ pęczka koperku (bez łodyżek)
  • 5 oliwek
  • po 1 łyżeczce suszonych ziół: szałwi, melisy i estragonu
  • ½ pęczka posiekanego szczypiorku
  • 350 ml jogurtu naturalnego
  • szczypta soli i białego pieprzu
  • kilka kropli sosu tabasco
  • grzanki FIBROKI


Przygotowanie:

Do wysokiego naczynia włożyć pietruszkę, koperek i oliwki, wsypać szałwię, melisę i estragon, rozdrobnić blenderem. Dodać szczypiorek, schłodzony jogurt, sól, pieprz i tabasco, miksować kilka sekund (ewentualnie doprawić do smaku). Chłodnik rozlać do miseczek i posypać rozdrobnionymi grzankami FIBROKI.


 

Chłodnik ze świeżego ogórka

Składniki:

  • duży świeży ogórek
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 250 ml kefiru
  • kilka listków mięty
  • sok z 1 niedużej cytryny/limonki
  • pieprz i sól do smaku
  • koperek (opcjonalnie)


Przygotowanie:

Ogórka obrać, pokroić na małe kawałki i zmiksować z jogurtem i kefirem. Dodać sok z cytryny, pieprz i sól. Opcjonalnie dodać posiekany koperek. Wstawić do lodówki, podawać na zimno z listkami świeżej mięty.

 

SMACZNEGO!

Zmień swoje życie raz na zawsze!

UMÓW SIĘ NA BEZPŁATNĄ KONSULTACJĘ

Gratulacje!

Zapisałeś się do newslettera. Aby mieć pewność, że otrzymasz nasze wiadomości, dodaj nas do swojej książki adresowej. Aby zrezygnować z otrzymywania od nas wiadomości e-mail, wystarczy kliknąć łącze anulowania subskrypcji widoczne w dolnej części wszystkich wiadomości.